AUTORII METODOLOGIEI

Furnizat de Medirex Laboratories, analizele TRISOMY test, TRISOMY test XY și TRISOMY test + au fost dezvoltate de către tinerii cercetători, biologi moleculari slovaci RNDr. Gabriel Minárik, PhD., and RNDr. Tomáš Szemes, PhD.

RNDr. Gabriel Minárik, PhD.

Dr. Minárik a absolvit cursurile de biologie moleculară la Departamentul de biologie moleculară, Facultatea de Științe ale Naturii, Universitatea Comenius, în anul 2000, obținând titlul de PhD în 2005. Este autor și coautor a 51 de publicații enumerate în Cuprins care au fost citate de 234 de ori. Indicele lui Hirch este 8.

Între anii 2001 și 2007, a oferit servicii de secvențiere Sanger pentru grupuri de lucru și laboratoare cunoscute din cadrul programului BITCET, ca specialist și pionier al metodei. Astăzi, el este unul dintre cei mai experimentați specialiști slovaci în această metodă.

Recent, a efectuat cercetări în domeniul probelor mixte de ADN / ARN aplicate în diagnosticul non-invaziv de ADN prenatal, în practica medico-legală și în analiza microbiomei umane. În același timp, el a încercat să introducă noile metode de secvențiere a ADN-ului în cercetarea fundamentală și aplicată în Slovacia, ca parte a proiectului ASFEU numit Revogene.

RNDr. Tomáš Szemes, PhD.

Student eminent, a primit premiul Rectorului Universității Comenius pentru lucrarea sa de diplomă. A obținut diploma de doctor în 2010. Este autor și coautor al celor 29 de publicații enumerate în Cuprins, care au fost citate de 141 de ori. Indicele lui Hirch este 7.

El conduce un laborator de genomică și bioinformatică. În afară de cercetare, laboratorul furnizează și servicii de analize genetice utilizând secvențiatori de primă generație. De asemenea, și el a participat la crearea subunității genomice în cadrul proiectului BITCET. Activitățile sale pedagogice se axează pe următoarele subiecte: biologie, bioinformatică, metode progresive în biologia moleculară etc.

Are ani de experiență în activități legate de analiza și cercetarea ADN-ului. În cadrul activităților sale de cercetare în domeniul metodelor noi de secvențiere ADN, se ocupă de diagnosticarea prenatală non-invazivă și de cercetarea genomului la viruși.