CE ESTE TESTUL

TRISOMY TEST + ?

Folosind o metodă non-invazivă, sigură și lipsită de durere, este posibil acum să aflăm mai multe informații doar pe baza unei probe de sânge matern. În comparație cu anaiza TRISOMY test, varianta TRISOMY test + este un test genetic premium de screening care poate detecta tipurile cele mai frecvente de trisomie, anomalii cromozomiale sexuale, precum și anumite microdeleții.

ANOMALII DETECTATE DE TESTUL TRISOMY TEST +


*Dacă o probă de sânge nu poate fi procesată de laborator în conformitate cu principiile de bună practică de laborator (de exemplu, în cazul unei concentrații scăzute a ADN-ului fetal) sau dacă rezultatele analizei nu oferă un diagnostic univoc, laboratorul oferă o reexaminare gratuită pe baza aceleiași probe de sânge. În acest caz, rezultatele vor fi disponibile în 10 zile lucrătoare în loc de 7 (10% din cazuri).

 

AVERTISMENT

Datorită limitărilor biologice și tehnologice, precizia examinării sindromului de microdeleție este relativ mai scăzută comparativ cu trisomiile 21, 18 și 13. Având în vedere incidența scăzută a microdelețiilor, nu au existat studii care să valideze în mod fidel acuratețea testului nostru care vizează aceste sindroame.

CUI SE ADRESEAZĂ  TRISOMY TEST + ?

Analiza TRISOMY test + este concepută pentru femeile însărcinate, se efectuează la cerere, în urma unei consultații genetice. Se recomandă:

  • când viitoarea mamă a fost diagnosticată anterior cu una dintre afecțiunile cromozomului fetal vizate de analiza TRISOMY test +;
  • pentru femeile însărcinate cu un risc crescut de un posibil handicap al fătului cauzat de unul dintre sindroamele vizate de testul TRISOMY +, de exemplu pe baza rezultatelor de screening cu ultrasunete;
  • pentru creșterea preciziei a analizei TRISOMY test (de exemplu, pentru a detecta anomalii cromozomiale la scară mai mică peste sindroamele standard ale cromozomilor 21, 18 și 13);
  • pentru detectarea trisomiei, monosomiei și a altor anomalii la scară mică asociate cu cromozomi, altele decât cele vizate de analiza TRISOMY test, varianta de bază;
  • pentru femeile însărcinate care doresc să evite amniocenteza sau care suferă de complicații care ar putea crește riscurile legate de amniocenteză, cum ar fi un risc mai mare de avort spontan, coagulare mai scăzută a sângelui, riscuri de imunizare datorate incompatibilității Rh (factor Rh negativ), perioada dintre a 14-a și a 16-a săptămână de sarcină, uterus myoma sau placenta praevia.

1. Prelevarea de probe de sânge

Probele de sânge sunt prelevate de o asistentă de sex feminin la cabinetul medicului și apoi trimise la laborator pentru a fi analizate.

2. Plata pentru testul TRISOMY +

Testul solicitat poate fi plătit direct la cabinetul medicului curant (plată directă către medicul care v-a recomandat analiza TRISOMY) sau prin transfer bancar în contul societății noastre. Pentru mai multe detalii sunați la 0722.258.309.

3. Analiza probei de sânge în laborator

Veți primi notificări din partea laboratorului pe parcursul întregii proceduri.

4. Rezultatele testului

Medicul care a recomandat efectuarea analizei va informa pacienta de rezultatul testului. Laboratorul nu poate furniza rezultatele direct pacientei (respectând statutul medicului în calitate de furnizor de servicii medicale).

5. Programare la medic

Rezultatele testelor vor fi dezvăluite și interpretate de către medicul Dvs., dar numai după încheierea celei de-a 12-a săptămâni de sarcină*. Laboratorul nu poate furniza rezultatele testului direct pacientelor.


* În urma unei decizii a Comitetului de Etică al Ministerului Sănătății din Republica Slovacă, laboratorul va furniza rezultatul analizei numai după încheierea celei de-a 12-a săptămâni de sarcină.

UNDE SE POATE FACE TESTUL?

Viitoarele mame primesc o trimitere pentru test de la un ginecolog sau specialist în genetică medicală. Dați clic AICI pentru a vedea o listă cu medici care până în acest moment au solicitat să apară pe listă.
Dacă medicul Dvs. nu se află pe listă asta nu înseamnă că nu ar putea să va facă o trimitere pentru efectuarea acestui test. Pentru mai multe detalii sunați la 0722.258.309.